Vad kännetecknar en bra content writer?

Duktiga skribenter växer inte på träd och det gäller i synnerhet för den typen av skribenter som vi använder oss av här på contentwriter.nu. Men vad är det egentligen man behöver kunna för att jobba som content writer?

Som content writer behöver du vara ganska bred i din kunskapsprofil.

Bra egenskaper hos en content writer

 1. Snabb med fingrarna
  Om du ska kunna jobba professionellt som content writer så måste du ha en viss hastighet på tangentbordet. Det är liksom en grundförutsättning.
 2. Allmänbildad
  Som content writer skriver du ofta texter inom ett väldigt brett spektra av ämnesområden. Därför är det viktigt att du har en ganska bred allmänbildning. Ena dagen skriver du om ekonomi, nästa om bostadsmarknaden och tredje dagen om konsumentprodukter.
 3. Full koll på språket
  Du måste ha koll på svenska språket och ha lätt att hitta formuleringar. Du måste ha förmåga att variera ditt språk och anpassa nivån på text efter målgrupp. Givetvis har du koll på stavning, grammatik och skrivregler.
 4. Läraktig
  Du behöver ha en förmåga att snabbt sätta dig in i nya ämnen. Du ska helt enkelt snabbt kunna förstå vad som är viktigt inom en speciell nisch och kunna sammanfatta det på ett pedagogiskt och begripligt sätt.
 5. Duktig researcher
  Det kan låta banalt, men det är faktiskt ganska viktigt att du är duktig på att Googla. Du behöver också ha en förmåga att snabbt bedöma kvaliteten på olika källor.
 6. Förståelse för SEO
  För att kunna skriva bra texter som är avsedda för webben så behöver du inte vara en fullfjädrad sökmotoroptimerare, men du måste ha grundläggande koll på hur en sökmotor fungerar. För att förenkla lite så handlar det om att hjälpa Google (och andra sökmotorer) att förstå vad sidan handlar om och vilka begrepp som är viktiga.

Vill du jobba som content writer?

Tror du att du har vad som krävs för att jobba som content writer? Då är du alltid välkommen att kontakta oss med en intresseanmälan. Vi håller just nu på att bygga upp ett nätverk av skribenter för att på sikt kunna hantera de allt större volymerna.

För att jobba med oss så behöver du ha ett eget bolag och möjlighet att fakturera. I din intresseanmälan behöver vi följande uppgifter:

Skicka din intresseanmälan till order@contentwriter.nu.