Vilken textnivå ska jag välja?

När du beställer text av oss så kan du välja mellan tre olika nivåer. Vi får ofta frågor om vad som egentligen skiljer dessa nivåer åt och här gör vi ett försök att reda ut begreppen.

Vilken nivå ska du välja när du beställer text från oss – vi guidar dig rätt!

Vad är det egentligen som skiljer?

Det hela är egentligen mycket enkelt. Allt handlar om hur mycket vi tid vi lägger på dina texter. På den enkla nivån så finns inte riktigt tiden att göra djuplodande research utan texterna blir lite ytligare och i lite mer generella ordalag.

Språkmässigt skiljer det inget mellan nivåerna – alla texter är grammatiskt korrekta.


Nivå enkel – 55 öre/ord

Det här är vår enklaste och billigaste textnivå. Denna nivå lämpar sig bäst för lite kortare texter där du som beställare bedömer att det inte behövs speciellt mycket research. Kanske ska du sätta upp en satellitsajt, bygga upp ett PBN-nätverk eller liknande och behöver texter som är lite billigare.

Nivå medel – 85 öre/ord

Detta är vår populäraste nivå. Ungefär 90 procent av alla texter vi skriver är på denna nivå. Här får du bra texter där skribenten har möjlighet att lägga en hel del tid på research. Den här nivån är fullt tillräcklig i de flesta fallen.

Nivå avancerad – 1,50 kr/ord

Detta är nivån för dig som vill ha det där lilla extra. Kanske verkar du i en väldigt konkurrensutsatt nisch eller vill ha texter om väldigt specifika eller smala ämnesområden där mycket research är en nödvändighet.


Hur ska jag tänka?

Ett vanligt upplägg är att kombinera de olika nivåerna i en och samma order. När du beställer innehåll till en ny sajt så väljer många att lägga sig på medelnivån för de flesta texterna, men kanske satsa på avancerad till de allra viktigaste texterna. Man kan också välja att gå ner till den enkla nivån på texter som man inte bedömer behöver någon större research.

Snabbguiden ser ut så här:

Beställningsformuläret hittar du här >>